egészség szépség szépségápolás lélek belső szépség külső szépség gyerek boldogság egyensúly idő feltöltődés pihenés relax sport

Egyre többen ismerik fel a belső és a külső szépség összefüggéseit. Belátják, hogy igaz az ősi mondás, miszerint a szépség belülről fakad.  Az ugyan valóban relatív, hogy kinek mi a szép , de mivel minden ember egyszeri és megismételhetetlen, így biztosak lehetünk benne, hogy mindenki szép vagy az lehetne. 

De miért van az, hogy valakiből ez sugárzik, a legszerényebb, legegyszerűbb módon is, valakiben pedig épp csak pislákol ? 

Nos , attól hogy a szépség összetevője nem csak a havi kozmetika, a
gránátalma és a fitnesz. Azok is, de nem csupán ezek !

,, Ami kinn, az van benn"

egészség szépség szépségápolás lélek belső szépség külső szépség gyerek boldogság egyensúly idő feltöltődés pihenés relax sportA szépség és az egészség kéz a kézben járnak, hiszen nem létezhet a szépség lelki egészség nélkül.

Ennek az egyik legfontosabb feltétele, hogy olyan helyzetet, környezetet teremtsünk,  ami nem csak bőrünket, testünket hanem  a lelkünket is feltölti. 

Nézzünk csak meg a lelkileg egészséges, boldog gyerekeket.
Náluk  aztán tényleg nem beszélhetünk tudatos életmódról, brokkoliban és chia magban gazdag táplálkozásról és ránctalanító krémekről.

Egy gyerek mégis ragyog, szinte tündököl, beteríti az egész teret. Mindenki mosolyogva nyugtázza, hogy "milyen szép és aranyos".
És miért ? Mert fel vannak töltve. Teljesen. Lelkük akksija 100%os, tele van szépséggel és ez nyűgöz le minket. 
 

A régi , 100% önmagunkat látjuk bennük, amikor még nekünk is minden vidám , boldog és szép volt. Semmi mást nem csináltunk csak megéltük a szépet: egy fűben, egy botban, a legapróbb dolgokban és ez tett minket is széppé.

egészség szépség szépségápolás lélek belső szépség külső szépség gyerek boldogság egyensúly idő feltöltődés pihenés relax sport

Sajnos aztán jönnek a nagylányos /nagyfiús problémák, a lelki sérülésekkel együtt ( kiközösítés, csúfolás, megfelelés kényszer, bántások, azok a fránya felnőttes dolgok).
 És az akkunk folyamatosan merül... 

Ezek elkerülhetetlenek. Ezért fontos, hogy ahányszor csak lehetőségünk adódik, töltődjünk !

Ha észrevesszük, hogy bárki  vagy bármi  ezt a belső kis akkumulátorunkat szívja azonnal közbe kell lépnünk! 
Senki nem fog bálványt állítani előtted, ha gyötröd magad, tűrsz és szenvedsz. Intelligensen ugyan és későbbi lelkiismeret furdalás nélkül, de ezeket a helyzeteket, kapcsolatokat le kell zárni, hiszen ezek mélyebb és súlyosabb barázdákat tudnak szántani lelkedre és ezáltal testedre, egészségedre, mint a cigaretta vagy az alkohol. 

Legyen az egy nyugodt, harmonikus  környezet; egy pörgős, szórakozóhely vagy az otthon melege; magányos kaland, kimerítő mozgás,  barátok / szerelem /család közelsége, a lényeg, hogy ne sajnáld magadtól ezt az időt! 

Mert egy biztos, kenhetünk bármilyen csoda krémet az arcodra, lefuthatod mind a 10 kilométer és élhetsz bármilyen egészségesen és óvatosan,ha a lelked nem feltöltött, kiegyensúlyozott és befogadó, a tested sem lesz az, ezt garantálom!  

 

Te szoktál elegendő időt költeni a lelki feltöltődéssel? 
Mond el a véleményedet és oszd meg másokkal is!

,, Mindenki azt akarja, keresi-kutatja
Van, aki kimondja, van, aki titkolja
Van, aki nem beszél róla, van, aki unja
Olyan is van, aki csak tanulja,
Próbálja, csiszolja, húzza
Az se furcsa, ha sokszor kezdi újra
Van, aki hamar kidől, van, aki sokáig bírja,
De mindenki azt akarja. " 
(Animal Cannibals - Mindenki azt akarja)